Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Fröken, Moster Evelina och Anton
Isbn: 978-91-7589-247-4
Förlag: Novellix
Kategori:
Noveller E-single
Tillgänglig sedan: december 2017

E-bok

Fröken, Moster Evelina och Anton

Novellen Moster Evelina och Anton är en frejdig historia från de västerbottniska skogarna. Novellen utkom första gången 1986.
Fröken publicerades första gången 1954 och har av Svenska Dagbladet beskrivits som: ”En liten lidmansk pärla; en västerbottnisk skildring av brutalitet och barmhärtighet.”

Han stegade omkring och tog i hand, flyttade hatten från öra till öra, väldigt på sned – snedheten skulle vittna om förfarenhet i tjusiga synder. Han öppnade överrockens famn och putade med höfterna, for med händerna över dem smeksamt som om det gällt någon annan.
– Fjällorna älskar mig för att jag är en flirtig kavaljer, sa han och kysste Märit eller Thea på hand. Märit skrattade sig andlös.

Sara Lidman (1923-2004) föddes i Missenträsk, Västerbotten. Författardebuten kom 1953 med romanen Tjärdalen, där den poetiska prosa med dialektala inslag som kom att bli hennes kännetecken etablerades. Sara Lidman var en av de största och mest nyskapande språkkonstnärerna i svensk litteratur. Hennes språkliga och stilistiska medvetenhet genomsyrade såväl hennes romaner som det stora antal artiklar, tal och debattinlägg hon tack vare sitt starka samhällsengagemang producerade. Efter en längre tids vistelse i bland annat Sydafrika och Kenya återvände Sara Lidman i mitten av 1970-talet till hembyn i Västerbotten, där hon bodde fram till sin död 2004.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone