Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Övernaturligt? Oförklarliga händelser
Isbn: 978-87-1174-064-4
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Historia Kulturhistoria
Tillgänglig sedan: januari 2018

E-bok

Övernaturligt? Oförklarliga händelser

Den femte december 1872 hittades ett spökskepp, vid namn Marie Celeste, som drev runt på havet utanför Azorerna i Atlanten. När fartyget bordades hittade man ingen besättning, fartyget var trots detta i gott skick. Den sista kaptensloggen som fanns antecknad var från tio dagar tidigare, och i denna gavs inga ledtrådar till vad som kunde ha hänt med besättningen. Ingen i den försvunna besättningen återfanns någonsin igen, och vad som hände med dem förblir ett mysterium.

"Har äntligen gjort underbar upptäckt – stop – en storslagen grav med orörda sigill – stop – har täckt över den samma till er ankomst – stop – gratulerar – slut" Detta telegram sändes från egyptologen Howard Carter till sin uppdragsgivare lord Carnarvon. Graven skulle visa sig tillhöra Tutankhamun, och innehålla en av de största gravskatter som hittats. Inom några år efter att gravens öppnats dog många av de inblandade i gravöppningen, den första att gå bort var initiativtagaren lord Carnarvon. Myten om faraons förbannelse började spridas, men vad är sanning och vad är vidskepelse?

I denna fascinerande bok undersöker Ann Ogden olika historiska mysterier, och skiljer sanning från myt. Allt från den ryska tsarens dotter Anastasias försvinnande till snömannen, sjoödjur, Atlantis och mannen med järnmasken undersöks i denna bok.

Ann Ogden är en pseudonym.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone