Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Legat till en trolös
Isbn: 978-91-7615-255-3
Förlag: Melker Förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: mars 2018

E-bok

Legat till en trolös

Legat till en trolös är en spionroman, vars original utkom 1982. På den tiden fanns öst-väst konflikten, och det kryllade av spioner, angivare och personer med okänd bakgrund. Östtykland, Västtyskland, Sovjet och Jugoslavien var länder som existerade. Den tyska valutan hette Mark. Huvudpersonen Greger Tragg tycker sig ha genomskådat "den kaptitalistiska världens tjyvaktighet" och låter sig värvas "till en fredens kunskapare av ideologiska skäl".

 Greger är en hemlig agent i Stockholm. Han är det Östtyska spionagets förbindelselänk med en uppgiftslämnare som har en hög position inom den svenska statsförvaltningen.

Trots denna ovärderliga kontakt är Greger Tragg liksom hela hans gren av östspionaget på avskrivning. Säpo är dem på spåren, och den egna organisationen överväger att förråda dem. I samråd med sin närmaste chef vidtar Tragg motåtgärder…

Kjell-Olof Bornemark föddes 1924 och gick ur tiden 2006. Innan han debuterade som författare hade han ett brokigt förflutet. Han hade sålt biblar, varit sjöman, husmäklare, direktör, startat tidning, frilansjournalist, presschef och en del annat.

Det var Hans Stertman, medlem av svenska deckarakademin som uppmuntrade Kjell-Olof att ge ut den första thrillern, Legat till en trolös. Det skulle komma ytterligare sju böcker från Kjell-Olofs sida. Hans böcker har översatts till en del andra språk, bland andra engelska, franska, tyska och japanska.

Legat till en trolös, 1982

Skiljelinjen, 1983

Förgiftat område, 1984

Handgången man, 1986

Skyldig utan skuld, 1989

De malätna, 1991

Kontrollören, 1992

Spelaren, 1994



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone