Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Allting har hänt
Isbn: 978-87-1197-866-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: april 2018
Uppläsare: Björn Löfgren
Length: 5 timmar 59 minuter

Ljudbok

Allting har hänt

'När vi möts nickar vi och fortsätter utan att säga någonting. För det mesta. Men det händer att vi stannar till och byter några ord, och när jag går tittar jag efter honom och då fäster jag alltid blicken på den där fläcken. Hjärtfläcken, stället jag valde ut för länge sedan.
Första gången stod han framför mig på bryggan och jag tänkte att där på vänster sida måste det bli, snett nedanför nacken.'

När andra världskriget börjar så dras nya gränser i samhället. Grannskap, skolklasser, arbetsplatser, vänner, familjer. De som stödjer nazisterna, och de som är emot dem. Gamla vänskaper förstörs för all framtid, familjer får sår som aldrig läker.

Två grannar och klasskamrater blir inkallade när kriget börjar, och stationeras på en ö tillsammans för att stå i beredskap. De har tidigare varit vänner, men nu är en av dem nazist och den andre hatar Hitler. Om kriget når Sverige måste den ena döda den andre, det vet de båda två.

Erik Eriksson föddes 1937 och är en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lättlästa böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone