Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Det brinnande havet
Isbn: 978-87-1197-013-3
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: april 2018
Uppläsare: Philomène Grandin
Length: 11 timmar 35 minuter

Ljudbok

Det brinnande havet

'Nils Nygren satt på båtens aktertoft med båda händerna runt rorkulten. Mellan benen hade han den lilla förseglade väskan med posten. Den var säkrad med en lina för att inte slungas överbord av brottsjöar och tvära kast, ändå höll Nils den i ett stadigt grepp mellan sina båda knän. När båtens förskepp dök djupt under en mäktig våg pressade Nils sin kropp mot postväskan. Och när båten inte orkade resa sig från de dånande vattenmassorna behöll han greppet.'

Året är 1799 och vad som skulle varit en vanlig postleverans för Nils Nygren och resten av skeppets besättning leder till katastrof. Besättningen och skeppet försvinner i en storm, och deras familjer hemma i Grisslehamn tvingas hitta ett sätt att leva utan de män som förlorats.

Nils familj får arbeta hårt för att försörja sig efter att han försvunnit. Dottern Johanna börjar arbeta som piga i posthuset, och får med tiden värdefull kunskap. Snart han hon lärt sig använda telegrafen, som börjar knyta ihop Europas kommunikationsnätverk.

Det lilla fiskesamhället Grisslehamn påverkas ständigt av vad som händer på kontinenten, och när Napoleonkrigens kanonmuller rullar över Europa blir livet svårt för de familjer som försöker leva på de karga klipporna. Johannas liv förändras helt, när hennes kunskaper i telegrafering helt plötsligt är det som står mellan liv och död, både för soldater i kriget, och de boende i Grisslehamn.



Erik Eriksson föddes 1937 och är en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lättlästa böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.

En episk släktkrönika som utspelar sig i området kring Grisslehamn vid Ålandshavet. Historien spänner sig över åren mellan 1799 och 1918, i ett samhälle som präglas av de olika krig som omger det, men också av de stora kärlekshistorier som utspelar sig där.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone