Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den lilla sjöjungfrun
Isbn: 978-91-7781-176-3
Förlag: Modernista
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år
Tillgänglig sedan: juni 2018

E-bok

Den lilla sjöjungfrun

Den lilla sjöjungfrun är H. C. Andersens saga om en sjöjungfru som räddar livet på och förälskar sig i en prins när hans skepp förliser. Med hjälp av en häxa blir hon människa. Men det är bråttom att vinna prinsens hjärta, annars förvandlas hon till skum på havet. Och hennes röst har häxan tagit som betalning för tjänsten.
H. C. Andersens romantiska, storslagna och vemodiga berättelse publicerades för första gången 1837 och är idag en av världens mest berömda sagor. Här i svensk översättning av Elisabet Björklund och illustrerad med Lisbeth Zwergers magiska bilder.

  LISBETH ZWERGER är en flerfaldigt prisbelönt österrikisk barnboksillustratör. Hon vann bland annat den prestigefyllda Hans Christian Andersen-medaljen 1990, Österreichischer Kunstpreis 1998 och Tysklands barn- och ungdomsboksakademis stora pris 2012. Lisbeth Zwerger bor och arbetar i Wien. Modernista har även gett ut Charles Dickens En julsaga med Lisbeth Zwergers illustrationer.

H. C. ANDERSEN [1805-1875] föddes i Odense, Danmark, som son till en fattig skomakare och tvätterska. Han har gått till historien som världens störste sagoberättare, alla språk inräknade. Själv såg han sig helst som romanförfattare, dramatiker, poet och reseskildrare. Men det är med sagorna - som började ges ut 1835 och som i dag finns översatta till 125 språk - som H. C. Andersen intar en plats i världslitteraturen. Han skrev över 200 sagor, av vilka Den lilla sjöjungfrun, Den fula ankungen, Kejsarens nya kläder, Prinsessan på ärten, Flickan med svavelstickorna och Snödrottningen tillhör de mest berömda. Många gånger har H. C. Andersens sagor också använts för film, teater, balett och inspirerat annan litteratur.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone