Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Filip Collin: Odysseus’ hemkomst. Återutgivning av text från 1949
Isbn: 978-91-7863-007-3
Förlag: Bokförlaget Klassiska deckare
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: augusti 2018

E-bok

Filip Collin: Odysseus’ hemkomst. Återutgivning av text från 1949

Efter att ha varit på flykt undan den svenska rättvisan i flera år, råkar bedragaren och gentlemannatjuven Filip Collin höra ett dragspel – och får hemlängtan.

Tillsammans med sin medarbetare Lavertisse tar de sig till Sverige utan att bli upptäckta.
När han väl tagit sig till sin hemstad upptäcker Collin att hans ex-fästmö tvingats fly landet efter att ha blivit illa behandlad. Han bestämmer sig därför att ta ut sin hämnd på stadens rikaste invånare.  

Det här är en av många berättelser om gentlemannatjuven Filip Collin som fängslat läsare sedan 1910-talet. Under flera decennier var det här svenskarnas absoluta favoritläsning.  
 
Den finurlige tjuven skapades av författaren Frank Heller (1886–1947) och byggde delvis på hans egen brokiga bakgrund. Ofta uppträder Collin under olika alias, bland annat som professor Pelotard, och han har flera medarbetare, bland annat fransmannen Lavertisse och britten Graham.  

Den här texten publicerades ursprungligen år 1949 i novellsamlingen ”Herr Collins sällsamma äventyr” med titeln ”Odysseus’ hemkomst”.   

Eftersom den här texten skrevs i början av 1900-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone