Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Emmy 7 - Tour de Paris
Isbn: 978-87-1187-207-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: september 2018

E-bok

Emmy 7 - Tour de Paris

Emmy har bara ett skittråkigt och regnigt påsklov helt ensam hemma i Karleager att se fram emot, medan mamma och Matte-Morgan, som just har ”vunnit” 52 000 kronor i skatt, åker söderut och leker romantik i kärlekens stad. 

Alltså ända tills Morgan säger de där orden som förvandlar honom från någon-som bara-råkar-vara-ihop-med-mamma till potentiell-plastpappa på nolltid: ”Men du ska ju med, Emmy. Både du och Martin. Vi ska till Paris allihop!” 

Emmy är helt utom sig av lycka, men innan hon lämnar landet finns det massor av saker som ska kommas ihåg (som passet, för det är lite surt att upptäcka att det saknas när man är halvvägs till flygplatsen) och annat som hon nästan skulle önska att hon hade glömt hemma (sin mamma till exempel). 

Men sen väntar sol och blå himmel, Eiffeltornet, loppmarknader, söta killar med bruna ögon och lyxiga restauranger med… levande humrar, som desperat ser på henne innan de förvandlas till exotiska måltider. Och minst 245 tunnelbanestationer att åka vilse i… 

Paris, here we come!


Mette Finderup (f. 1968) är en dansk författare som skriver både fantasy och humoristiska böcker för barn och unga. Hon har jobbat i en bokhandel och som tidningsredaktör, men sen 2005 ägnar hon sig mest åt att skriva böcker. Hennes populära böcker om Emmy från Karleager är utgivna i flera länder.

Emmy är en helt vanlig och väldigt dansk tjej som bor i den fiktiva byn Karleager någonstans på Jylland. Karleager är så litet att man måste ta en buss för att komma in till den lite större staden Hejresö, där det inte händer någonting alls, men där man i alla fall kan hoppa på ett tåg till resten av världen. Emmy bor med sin mamma och ibland med sin storebror Martin. Hennes föräldrar är skilda och hennes konflikträdda polispappa bor numera i Köpenhamn. Lyckligtvis har Emmy också sin bästis Kit att hänga med och hålla ihop med när klassens bimbo-brudar är på krigsstigen. Serien om Emmy är uppbyggd som Emmys egen dagbok. Det är roliga böcker som kan läsas av både killar och tjejer (och deras föräldrar – Emmy har faktiskt en hel del vuxna fans).


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone