Hoppa till innehållet
Omslagsbild för En plastpåse full med pengar
Isbn: 978-87-1193-325-1
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: oktober 2018

E-bok

En plastpåse full med pengar

Den 14 oktober 2008 klockan 20.50 stoppas en mörkblå Volvo S-60 på Essinge brogata mitt i centrala Stockholm. Civilklädda poliser från söderortspolisens särskilda grupp mot yrkes- och livsstilskriminella (SYL) närmar sig försiktigt bilen bakifrån för att kontrollera föraren och passageraren. Det man hittar på golvet i bilen leder till en utredning med kopplingar till den grova organiserade brottsligheten, både i Sverige och utomlands.
Under ärendets gång kopplas en rad svenska och utländska myndigheter in för att hjälpa polisens utredare med att spåra det kriminella penningflödet från gatan till toppen av den kriminella hierarkin. Ärendet når sin kulmen med ett åtal mot sju personer som på ett eller annat sätt varit inblandade i penningflödets bana – från en plastpåse på golvet i en bil till källan, det kriminella ursprunget.
Det nya arbetssättet att jaga det som "svider mest" för de kriminella, deras pengar och egendom, var polisens enda möjlighet att sätta fast brottslingarna.
Utmaningen för polis och åklagare är klar: fortsätt att "follow the money".

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone