Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Emmy 8 - Kära Kit, din kille luktar kiss
Isbn: 978-87-1187-208-6
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: november 2018

E-bok

Emmy 8 - Kära Kit, din kille luktar kiss

Kit och Emmy är bästa vänner: världens bästa bästisar punkt slut. Eller ... det var i alla fall vad Emmy trodde. Men sen Kit blev ihop med Jannick i klassen har hon inte tid för Emmy längre. Allt handlar bara om att vara med Jannick hela tiden, och Emmy håller på att bli tokig. Hon måste hitta på något att fylla den gamla goda Kit-tiden med. Helst något lite mer spännande än matteprovet och utflykten med pappa som lurar runt hörnet.

Mette Finderup (f. 1968) är en dansk författare som skriver både fantasy och humoristiska böcker för barn och unga. Hon har jobbat i en bokhandel och som tidningsredaktör, men sen 2005 ägnar hon sig mest åt att skriva böcker. Hennes populära böcker om Emmy från Karleager är utgivna i flera länder.

Emmy är en helt vanlig och väldigt dansk tjej som bor i den fiktiva byn Karleager någonstans på Jylland. Karleager är så litet att man måste ta en buss för att komma in till den lite större staden Hejresö, där det inte händer någonting alls, men där man i alla fall kan hoppa på ett tåg till resten av världen. Emmy bor med sin mamma och ibland med sin storebror Martin. Hennes föräldrar är skilda och hennes konflikträdda polispappa bor numera i Köpenhamn. Lyckligtvis har Emmy också sin bästis Kit att hänga med och hålla ihop med när klassens bimbo-brudar är på krigsstigen. Serien om Emmy är uppbyggd som Emmys egen dagbok. Det är roliga böcker som kan läsas av både killar och tjejer (och deras föräldrar – Emmy har faktiskt en hel del vuxna fans).


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone