Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Drömmen om Chicago – Historien om en ung emigrant
Isbn: 978-87-2715-778-8
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: februari 2024

E-bok

Drömmen om Chicago – Historien om en ung emigrant

Tjugotreåriga Elsa drömmer om ett annat liv i Amerika. Ett liv där kvinnor tillåts vara självständiga och fria. I september 1921 stiger hon ombord på ångfartyget Drottningholm i Göteborgs hamn med tjugofem dollar på fickan. Sju år senare har hon etablerat sig som kontorist på Postverket i storstaden Chicago för den bestämda mrs Thompson. På fritiden roar hon sig med sina vänner och lever ett bekymmersfritt liv – till den dagen hon får ett ödesdigert telegram hemifrån. Elsas far är sjuk och hon måste genast resa tillbaka till Sverige …
 
”Drömmen om Chicago” är en verklighetsbaserad roman och den fristående fortsättningen på böckerna ”Det kom för mig i en hast – Historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson” och ”Flickan med en lapp om halsen – Historien om ett finskt krigsbarn”.



Maria Bouroncle debuterade 2018 efter en lång karriär med internationellt biståndsarbete. Hennes gripande porträtt av sin mormors syster i "Det kom för mig i en hast" har översatts till flera språk och används sedan 2022 i litteraturundervisningen på University of California i Los Angeles (UCLA).



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone