Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Svart eld
Isbn: 978-91-2708-438-4
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Fantasy & SF
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Svart eld

Christina Brönnestam debuterar i romanform med Svart eld, berättelsen om pojken Jarga, ensam, envis och olycklig. Han är smedslärling åt sin avskydde fosterfar Sahrne. Men båda är flyktingar i främmande land och trots ömsesidig animositet har de bara varandra att hålla sig till. Jarga har en dröm om att han är något annat än den fattige flyktingen, att han är av ädel härkomst och att han en dag ska få återförenas med sin familj, sin riktige far.

Men det här är ingen sentimental berättelse. Jarga är en irriterande person, som bemöter sin omgivning med förakt och vrede. Ändå vinner han läsarens sympati. Jarga är komplicerad. Han är ond med också god. Ett försök att bryta upp ifrån fosterfadern för att hitta ett bättre liv, slutar i katastrof. I stället för att färdas mot friheten befinner sig Jarga plötsligt på flykt både från sitt förflutna och från det främmande mörker som lurar inom honom, ett mörker som hotar att förgöra både honom och de människor han kommer nära.

Samtidigt hotar en konflikt mellan tre länder att bryta ut i öppet krig. Riddaren Erlo, kungens unge gunstling, ser en möjlighet att lösa konflikten som både skulle säkra freden och göra honom själv till hjälte. Men hans framgångar väcker inte bara beundran hos omgivningen, och vad är han egentligen ute efter? Erlo och Jarga blir båda indragna i ett spel där svartsjuka, avund och maktbegär tycks ha huvudrollen.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone