Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Fiender
Isbn: 978-91-7343-314-3
Förlag: Leopard förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Fiender

För ungdomarna som söker sin framtid i skuggan av den nedmonterade välfärden är världen laglös, våldsam och fylld av trakasserier och förnedring. Några flyr in i GHB-missbruk, en del söker tryggheten i gänget där alla har samma etniska rötter, andra dras till politiska rörelser där de finner förklaringar till sin utsatthet och övervinner sin rädsla. Hos nynazisterna får de upprättelse och gemenskap, men också en chans till revansch. Anti-fascistisk front utmanar dem. Hårda gatustrider utkämpas. Våldsspiralen trappas upp. Föräldrar och lärare står handfallna, polis och myndigheter kommer alltid för sent.

Fiender är en intensiv och skakande roman om varför en del ungdomar dras till extrema rörelser. Men oförutsägbara händelser kan ändra allt. Oväntade kärleks- och vänskapsband kan knytas och spänningar lösas upp. För några finns dock bara en utväg: att få ge uttryck för sitt raseri över ett samhälle de anser ha svikit dem.

Renzo Aneröd (f. 1969) är dokumentärfilmare och författare. Fiender är tredje delen i en trilogi om varför unga människor väljer våldets och kriminalitetens väg. De två tidigare är Löftet (2004) och Vildsvinet (2007), varav den senare belönades med en Silverpocket. Hans senaste film Jag vill inte leva detta livet (sändes i TV2, 2009-04-05) fäste uppmärksamheten på det utbredda bruket av drogen GHB i Göteborg och har haft avgörande inverkan för polis och sociala myndigheters arbete med ungdomar i riskzonen.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone