Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Skola, språk och storstad
Isbn: 978-91-8501-132-2
Förlag: Pocky
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Skola, språk och storstad

Under 1990-talet ökade boendesegregationen i Sveriges storstadsområden dramatiskt. För att komma till rätta med problemen med segregationen avsatte regeringen 2 miljarder kronor mellan år 2000 och 2004 i ”Stortstadssatsningen”, en rad projekt riktade till utsatta områden. Aldrig tidigare har regeringen satsat så mycket pengar på ett sammanhållet projekt för att komma tillrätta med storstädernas segregationsrelaterade problem.

Vad händer i och omkring förskolor och skolor i dessa områden när staten genom integrationspolitiska åtgärder försöker mildra effekterna av segregationen?

Skola, språk och storstad handlar om den del av de 2 miljarderna som gick till skolan. Vilka är projekten? Vad gick de ut på? Och vad blev resultatet? I boken analyserar utbildningssociologer och språkpedagoger hur det gick till i praktiken. Författarna lyfter fram projekt som lyckats – och projekt som aldrig borde ha startats – och de pekar på lösningar som ger resultat, som förbättrar språkinlärningen, ökar delaktigheten och minskar klyftorna – nu och i framtiden.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone