Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Apelsinmikrofonen
Isbn: 978-91-7742-251-8
Förlag: Bakhåll
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Apelsinmikrofonen

En ny efterlängtad bok om polisinspektör Robert Wall. Detta är nummer fyra i en serie av helt fristående romaner.

Vi är många som har tagit polisinspektör Robert Wall till vårt hjärta. "Jag anar en sorts klassiker" skrev Sydsvenska Dagbladets recensent Sven-Christer Swahn redan efter första boken om Wall. Förra Wall-boken Gnistan som tände zeppelinaren låg under flera månader på Elibs lista över bibliotekens mest utlånade e-böcker. Dekius Lacks romaner har nu sålts i över 60 000 exemplar.

Många av Robert Walls kollegor är alldeles fnoskiga på honom för att han är en sån jubelklant och arga på polisledningen för att den där Wall överhuvudtaget får jobba kvar. Polischefen Ruben Granberg vet dock bättre. Han vet att Robert Wall är en mycket speciell polisbegåvning, en yrkesman som arbetar med lite ovanliga metoder. Robert har faktiskt - vi läsare vet att det bara är genom tursamma slumpartade sammanträffanden - lyckats lösa flera ytterligt komplicerade mordfall genom åren. Efter varje sådan sensation är Robert för en kort tid hjälte, sedan återgår allt till det vanliga och han placeras på en undanskymd plats igen, någonstans där han inte är så mycket i vägen, t ex i cykelutlämningen.

När berättelsen börjar har lundapolisen just fått, för utvärdering, en alldeles ny avlyssningsutrustning, av samma typ som CIA använder. Det är en väska som innehåller en dator och massor med pyttesmå trådlösa mikrofoner som lätt kan placeras ut varsomhelst. En sådan mikrofon är så liten att den t ex kan bytas ut mot den lilla mörka knoppen på en apelsin som läggs i en fruktskål på ett fikabord på en arbetsplats. Robert Wall blir intresserad av utrustningen och börjar ”testa” den, utan de andra polisernas vetskap.

Läs också: En drake lyfter bara i motvind, Losersamling runt bongon och Gnistan som tände zeppelinaren.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone