Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Gnistan som tände zeppelinaren
Isbn: 978-91-7742-245-7
Förlag: Bakhåll
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Gnistan som tände zeppelinaren

Vi återser Robert Wall, kriminalpolis i Lund, i en av sviten av nu kultförklarade romaner om Sveriges sämste polis.

Den nya boken inleds med att hela den svenska poliskåren står grubblande inför en serie spårlösa försvinnanden. På kort tid har mer än 20 svenska män från olika delar av landet rapporterats försvunna. Inget mönster, inga gemensamma nämnare, inga ledtrådar.
En av dem sågs strax före försvinnandet tanka sin Volvo medan han gnolade Beatleslåten Yellow Submarine "i stämmor", sedan steg han in i sin bil och körde iväg och - försvann. Bilen hittades två dagar senare övergiven på en kaj. Inga tecken på överfall, inga spår av något slag.
Sveriges högsta polisledning i form av Nationella Sambandskontoret i Stockholm har arbetat i tre veckor utan resultat när en 47-årig polisman från Lund, Robert Wall - av misstag - blir utsedd att hjälpa till i spaningsarbetet.

Robert Wall är en av Sveriges absolut sämsta poliser, han har totalt tappat geisten och är inte ett dugg intresserad av att klara upp dessa brott eller några andra brott. Han har nog av sina egna problem. Han har halkat ännu längre ner i hierarkin på polisstationen, nu är han bara ansvarig för utlämnandet av upphittade cyklar, dessutom är han nyskild. Men allt skulle ordna sig, tänker han, om han hittade en ny "hona" – så kallar han allt av kvinnokön. Hans kvinnosyn är med andra ord inte vidare politiskt korrekt i dessa tider av feministisk frammarsch, men det kan man gott förlåta en sån patetisk superloser.

Ännu mer förbryllande blir det när också Robert försvinner. Polismästaren i Lund Ruben Granberg, som är den ende i polisledningen – ja, förmodligen den ende i hela världen - som tror att Robert Wall är en kapacitet, är dock säker på sin sak: Wall är förövarna på spåren! Sanna mina ord: Wall är mannen som kommer att bringa klarhet i detta mysterium!

Läs också: En drake lyfter bara i motvind och Losersamling runt bongon.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone