Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Flykt - om så bara för en liten stund
Isbn: 978-91-9767-223-8
Förlag: ALF bokförlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Flykt - om så bara för en liten stund

Charlotta Rydholms debutroman är en dråplig, känslosam, och lärorik historia om ett år i Madrid. Ett år när kärleken tränger in genom porerna.

År 2000 flyr Jenny från Sverige och sitt älskade Skåne. Från Stockholm och den överhettade IT-världen med en trendriktig utlandskarriär som ursäkt. Men framför allt flyr hon från sitt liv.

I Madrid försöker hon skapa en relation med sjukdomen som bestämt sig för att ta plats inuti henne. I kampen för att hitta sig själv igen upptäcker hon ett nytt liv och en spirande kärlek till ett annat land, en annan kultur och en annan människa.

Omöjliga in- och utvecklingar, obetalbara kulturkrockar och lärdomar – hennes flykt blir till ett år där utrymmet mellan lycka och sorg fylls med dråpligheter och skratt.

Att vara kär i livet, i människorna, i ett land. Det är att leva. Det är att fly. Om så bara för en liten stund.

”Charlotta Rydholms bok beskriver en kort stund av ett livsöde; jag skrattar högt åt hennes knivskarpa formuleringar av Madridvardagen och blir starkt berörd när jag läser raderna om livets stora och små svårigheter. Den här boken är viktig och på riktigt! Läs den!”
Mia Törnblom, vägledare


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone