Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Statsministerns revansch
Isbn: 978-91-8553-527-9
Förlag: Kalla Kulor Förlag
Kategori:
Romaner Humor
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Statsministerns revansch

Tomas Linnalas Statsministerns revansch är en hejdlös satir över dagens svenska politiska landskap. Den är en fristående uppföljare på succédebuten NOG som på ett halvår hann sälja slut på två upplagor.

Tomas Linnala har kanske Sveriges elakaste penna. Han häcklar i en mycket underhållande och burlesk stil det svenska politiska landskapet. Hans böcker vänder sig till alla som någon gång funderat över vad det offentliga Sverige egentligen gör för nytta och på vems uppdrag det agerar. Det började med en utredning och slutade i en katastrof.

I Statsministerns revansch går den före detta statsministern Lennart Jönsson och surar på sitt sörmländska gods i en nästan självvald time out. Han kastar avundsjuka blickar på det politiska etablissemang som plötsligt glömt bort honom. På en ABF-kurs träffar han en militant feminist, en utbränd pantomimskådespelerska och ett antal andra bisarra personer som hjälper honom till ett ödesdigert beslut: han ska tillbaka till makten.

Det krävs ett avancerat ränksmideri men när återmarschen väl har börjat visar den sig bära längre än vad någon hade kunnat tro. Tomas Linnala är till vardags börskrönikör på Dagens Industri. Debutromanen NOG handlade om hur den politiska makten förhåller sig till sina väljare. Statsministerns revansch kretsar kring hur den politiska makten förhåller sig till makten.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone