Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Det femte laboratoriet
Isbn: 978-91-8553-522-4
Förlag: Kalla Kulor Förlag
Kategori:
Romaner Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Det femte laboratoriet

Sommaren är på väg mot höst när lugnet plötsligt avbryts i det lilla småländska samhället Vaggeryd. En kropp med flera märkliga skador hittas i Lagans svarta vatten. Lokalreportern Elon Appelgren strävar efter ett bättre jobb på en av de stora tidningarna och ser sin chans när han får täcka sitt första mord. Det visar sig snart att offret är George Stavre, en berömd forskare från trakten som varit försvunnen sedan tre veckor.

Kriminalkommissarie Lennart Eliasson börjar utreda mordet samtidigt som Elon Appelgren gräver djupare i George Stavres förflutna. En okänd, farlig värld öppnar sig för Elon. Efterforskningarna leder honom till säkerhetslabbets sterila värld, Jönköpingspolisens tråkiga korridorer och klubbar för homosexuella. Men framför allt får han en inblick i den religiösa fanatismens mörka underströmmar.

Fler kroppar hittas. George Stavres före detta älskare försvinner. Och någonting är fel i Stavres obduktionsrapport. För sent inser Elon att han kommit en grupp människor på spåren som inte tvekar att använda våld för att nå sitt mål. Ett mål som påverkar en hel värld.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone