Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Cuba Red
Isbn: 978-91-9777-057-6
Förlag: Flying Bird Produktion
Kategori:
Romaner Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2011

Även tillgänglig som: Ljudbok
E-bok

Cuba Red

Toni Tong får permission från Kumla för att gå och se Disneys Björnbröder. Och rymmer. Polismästare Runsten blir inte glad, för den undre världen har ett kontrakt på en av hans främsta utredare, kommissarie Joakim Hill, och Toni Tong är en yrkesmördare som har en press på sig att fullfölja kontraktet. Runsten kommer på en lösning – att skicka Hill till Florida för att hämta hem en svensk brottsling, och därmed komma ur hetluften. Vad han inte vet är att Toni också är på väg till Florida, och där i Miami Dade County Jail sitter Cuba Red i väntan på avrättning. En yrkesmördare och sprängexpert ännu mera hänsynslös än Toni själv. När Hill kommer hem har han ovetande sällskap – på samma flyg – med Tong och den förrymde Cuba Red som snart håller stadens poliskår och Joakim Hill själv, och hans närmaste, i ett hotfullt grepp. Fast en sak har Hill fått veta. Cuba Red bär på sina förfäders skräck för Karibiens trollkonster. För voodoon!

”Cuba Red är utan tvekan hennes hittills bästa – en av de ypperligaste svenska kriminalromaner jag läst. Suveränt, Bodil Mårtensson!” (Jean Bolinder, Strömstads Tidning/Norra Bohuslön & Skånska dagbladet)

”Hill, humor och Helsingborg. En träffsäker blandning av vardagsrealism och actionrulle – en riktig pärla!” (Jenny Rydqvist, Sydsvenskan)

”Cuba Red är ett Hollywoodäventyr som mycket väl skulle kunna filmas. Bodil Mårtensson är ett drivet proffs – hon gör för Helsingborg vad Mankell gjort för Ystad.” (Björn Rosdal, Helsingborgs Dagblad)

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone