Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kampen om Saab
Isbn: 978-91-5343-668-3
Förlag: Ica Bokförlag
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Kampen om Saab

Initierat om Saabs dramatiska ödesår

Det var omöjligt. Dödsdömt. Men det gick. Det här är hela historien om Saabs årslånga kamp för överlevnad, en tempofylld reportagebok som bjuder på unika inblickar bakom kulisserna.

I februari 2009 stod det klart att lilla Saab med ett snabbt snitt skulle skäras loss från det akut krisande General Motors. En överlevnadskamp började. I fören stod vd Jan-Åke Jonsson, som en kapten på ett kapsejsande skepp, och vägrade ge upp. Oavsett vad som hände. Och det hände osannolikt mycket. Nästan varje dag under ett helt år kastades Trollhätteborna mellan hopp och förtvivlan.

Det här är hela den nervdallrande och osannolika historien om Saabs ödesår, en berättelse som tar oss från Ovala rummet i Washington via Rosenbad till GM:s huvudkontor i Detroit. Och naturligtvis till de anställda på den nedläggningshotade Stallbackafabriken i Trollhättan.

Jonas Fröberg har följt turerna på nära håll och skriver initierat om med stor nerv om alla inblandade: Victor Muller, Christian von Koenigsegg, Maud Olofsson, Bob Lutz och Vladimir Antonov.

Men den här historien handlar också om starka känslor. Många älskar sina Saabar och den eviga underdogen Saab, som nästan aldrig gått med vinst, är en del av den svenska folksjälen - en nationalsymbol som hjälpt oss att definiera oss som svenskar, på samma sätt som till exempel Abba och Ingemar Johansson. Men hur ser framtiden för Saab ut?

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone