Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Jag vet ingenting om dig
Isbn: 978-91-4350-838-3
Förlag: Wahlström & Widstrand
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Jag vet ingenting om dig

Det är sommar 1983 i Seattleförorten Renton. Tioåriga Sean följer tidningarnas rapporter om nya lik efter unga kvinnor som hittats i skogarna kring Seattle. Det ryktas om en seriemördare som riktat in sig på unga prostituerade. Men Seattle är så långt bort ibland och nyheterna om liken är bara en kuslig historia bland andra. Än är allt som vanligt. Än har Debbie inte rymt hemifrån. Än står hon inte på listan över potentiella offer för Green River mördaren. Än har inte mamma begravt sig i sovrummet i sorgen efter sin försvunna dotter.

Det är vinter 1983 i Stockholmsförorten Skärholmen. Tioåriga Jon står på balkongen och räknar upplysta fönster i höghuset mitt emot. Inne i vardagsrummet sitter mamma och dricker vin och skrattar gällt med en främmande man i fula byxor. Det är som vanligt Jons storasyster Sanna som hittar honom där, som föser in honom och fräser åt mamma att ta hand om sina barn. Än är allt som vanligt. Än har inte Sanna packat sin väska och flyttat. Än har inte mamma skickat iväg Jon till sommarfamiljen i Dalarna, där ingenting blir som han tänkt det.

Det är sommar 2004. Sean har flyttat till Sverige för att leva ihop med Jon. De är kära. De skulle kunna vara tvillingsjälar. Det borde vara fantastiskt. Men kärleken är sårig, svartsjukan vakar över varje rörelse och ingenting är självklart. Båda vet hur ont det gör när den som betyder mest försvinner. Och hur liten man blir av att vara den som alltid lämnas kvar.

Jag vet ingenting om dig är en kärlekshistoria, en uppväxtskildring och en delvis sann kriminalhistoria om en av USA:s värsta seriemördare.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone