Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Norrlands svårmod : Roman om ett försvinnande
Isbn: 978-91-4350-938-0
Förlag: Wahlström & Widstrand
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Norrlands svårmod : Roman om ett försvinnande

Det är nästan ljudlöst att kliva över myrmark i torrt väder. Varje steg sjunker ner en aning, varje andetag är lugnare. Genom öppningen mellan träden kommer älgpasset snart att synas …

Något hände i Ringarkläppen en septembermorgon för sexton år sedan – något som kom att förändra en familjs liv för evigt.

Anna växer upp i en stökig men kärleksfull omgivning med mor, far och två äldre bröder. I samband med en älgjakt försvinner brodern Charlie spårlöst, vilket blir den utlösande faktorn för familjens sönderfall.

Den sjuåriga Anna blir ensam kvar när marken rämnar. Hon är lillasystern som tvingas bli storasyster i en ny familj. Under uppväxten hanterar hon minnena från Ringarkläppen och sin begynnande sexualitet på sitt eget sätt.

Anna hinner bli ung kvinna innan allt kommer ikapp henne. Det förflutna har då blivit ett garn i vars tåtar omgivningen rycker och nystar tills det kommer upp så oväntade och skrämmande saker att det inte längre går att gömma sig. Vad hände egentligen Charlie? Varför hittade man honom aldrig? Och den andre brodern, vart tog han vägen? Varför var avgrunden så djup och så lockande att Annas mamma och pappa inte kunde värja sig?

Detta är ett familjedrama i norrländsk tappning. På ytan är livet det vanliga – medan livslögnerna, sveket och passionen styr mot katastrofen. Therése Söderlinds Norrlands svårmod är en debut vid sidan av allfarvägen – en mörk och suggestiv spänningsroman.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone