Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Värmebölja
Isbn: 978-91-4350-284-8
Förlag: Wahlström & Widstrand
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Värmebölja

Värmebölja drar igång med en rivstart!

Det är hett på Saltön, dels för att det är den varmaste augusti i mannaminne, dels för att en pyroman härjar i samhället. Först brinner Saltö skola ner, sedan står andra byggnader på tur. Och alla misstänker alla.

Den vid det här laget stadgade och i princip nyktre alkoholisten Tommy hoppar in i sin gamla reporterroll, så Lotten får sköta hälsokostboden själv.

Emily känner inte igen sin exman, den gamla tråkmånsen Thomas Blomgren. Han ser vild ut och ibland har han målarfläckar på händerna. Och hans cykel har setts utanför konstnärinnan Denise Johanssons hus.

Hans-Jörgen har försäkrat Magasinet mot brand och Baskermannen känner sig hemlös om dagarna sedan Emily tagit över tobaksaffären och det är slut med att gratisläsa herrtidningar.

Och Kabbens krog Lilla Hunden får konkurrens när Johanna öppnar ostronbar på Saltön. Dessutom är hon kär för första gången i sitt långa liv. Ostronfiskaren Bengt från Kungshamn har så oemotståndligt vita tänder. Till sin hjälp på Crazy Cat får hon Sara, trots att denna borde ha fullt upp med lilla nyfödda Selma. Men barnet har ju en far!

Fast MacFie är inte lika road. Det brusar i öronen och knakar i knäna och helst vill han umgås med katten Clinton i sin gamla trädgård istället för att byta blöjor. Så han anlitar en barnvakt.

När hans färgstarka syster Gertrud anländer med röd fläta på ryggen och hattaskar i händerna vänder hon i ett huj uppochned på Saltön. Alla herrar solar sig i Gertruds glans: Ica-handlaren, krögaren Kabben, brandmannen Odd, Ambassadören Philip – ja till och med gubbarna på bänken.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone