Jump to content
Cover for I olivträdets skugga
Isbn: 978-91-7040-997-4
Publisher: CKM Förlag
Category:
Novels
Accessible since: November 2011

E-book | 28 days for loan

I olivträdets skugga

På sextio- och sjuttiotalen var Barbro och Güneþ Karabuda uppskattade dokumentärfilmare för svensk TV. Deras arbetsfält var hela världen, deras perspektiv socialt. Utöver den långa raden med filmer författade Barbro Karabuda även flera uppmärksammade böcker.

I denna bok berättar författaren utifrån sin tillvaro i en turkisk by vid Egeiska havet. Turkiet kom tidigt att bli Barbro Karabudas andra hemland, men även ett land med en maktstruktur som hon många gånger råkade i onåd hos.

Denna gång är bokens perspektiv mera personligt. Hon berättar hur det var att som ung västerländsk kvinna upptas i en mansdominerad turkisk kultur. Men ger därtill bilder av ett land, som inom en ganska nära framtid kanske skall upptas i den europeiska gemenskapen.

I sin bok blandar författaren personliga minnen ur sitt ofta dramatiska liv med levande vardagsskildringar från den lilla byn vid havet, vid vars strand det olivträd står, i vars skugga denna bok är skriven.

"en häftig bok som borde få trendstämpel och förflytta några av journalistikonerna till plats B."
Norrländska Socialdemokraten

"Jag är så bedårad av den här boken om dubbel bosättning, dubbla pass, en oändlig kärlek till två hemorter att jag får hjärtklappning."
Gefle Dagblad


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone