Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den som törstar
Isbn: 978-91-5011-482-9
Förlag: Alfabeta
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2012

E-bok

Den som törstar

När rektor Emma Lundgren befinner på semester i Rom nås hon av beskedet att den framstående professorn i religionshistoria Vidar Malmberg hastigt dött i en hjärtinfarkt. Inget tyder på att hans död skulle vara något annat än en naturlig följd av hans stora intresse för mat och dryck. Vidars vänner i Sancta Elins kyrkokör och den världsberömda operasångerskan Angela Hansson, uppvuxen i Skövde och vän till familjen, bestämmer sig för att sjunga på begravningen som ska äga rum på en naturskön stiftsgård utanför Skövde. De åker dit kvällen före begravningen för att öva och umgås och sedan övernatta i stiftsgårdens hotelldel. Men på morgonen nästa dag hittas Angela Hansson brutalt mördad.

Eftersom även Emma Lundgren sjunger i Sancta Elins kyrkokör befinner hon sig mitt i händelsernas centrum under det dramatiska morddygnet. Ännu en gång hamnar hon i en mordutredning ledd av kriminalkommissarie Filip Alexandersson, som ganska snabbt ringar in ett antal misstänkta bland dem som övernattat på stiftsgården.

Frågan är vad det finns för samband mellan Vidar Malmberg och operastjärnan Angela Hansson, bosatt i Italien sedan många år. Kanske finns svaret att söka i Angelas ungdom, men det finns också ledtrådar som pekar på att de båda dödsfallen har att göra med Vidar Malmbergs forskning i romersk mytologi.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone