Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mahabharata D.1, Tärningen är kastad
Isbn: 978-91-9784-123-8
Förlag: Puri
Kategori:
Romaner Historia
Tillgänglig sedan: juni 2012

E-bok

Mahabharata D.1, Tärningen är kastad

"Karna pekade på den vakra Draupadi och vände sig mot församlingen. 'Varför inte klä av henne naken?' sade han med illa dold skadeglädje. 'Inget fel skulle begås, eftersom hon är okysk. Hon har ju trots allt tagit sig fem makar!" Dushasana närmade sig den gråtande princessan, tog tag in ändan av hennes sari och drog med full kraft. Draupadi höll hårt i sin klädnad i ett försök att skydda sig, men det tjänade inget till. Hon tittade förtvivlad på sina makar."

Scenen utspelar sig i den kungliga samlingshallen i Hastinapura, huvudstaden i kuruernas uråldriga rike. De fem pandavabrödern har tvingats anta en inbjudan till en tärningsmatch mot sina avundsamma kusiner. Utgången av det ohederliga spelet får så småningom förödande konsekvenser för miljontals personer och ger upphov till hela den överdådiga intrig som utgör stommen i Mahabharata, världslitteratyrens mäktigaste episka berättälse.

I Kenneth Andersons romanversion av Mahabharata (i två delar) kan vem som helst tränga in i den fascinerande värld som återfinns i Indiens klassiker. För den som vill läsa en verkligt majestätisk berättelse med hisnande intriger, där samtidigt ett underliggande, djupare tema hela tiden åtföljer själva handlingen, är denna bok ett måste.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone