Jump to content
Cover for Gainea
Isbn: 978-91-9792-263-0
Publisher: Andra Världar Förlag
Category:
Fantasy & Sci-Fi
Accessible since: October 2012

E-book | 28 days for loan

Gainea

Utifrån den vackraste av drömmar om harmoni och en intensiv längtan efter liv skapar Un både sig själv och en helt ny värld, Gainea. Som källan till allt liv och med Drömmen som förebild befolkar hon den nya världen med varelser; människor, troll, djur, växter och med sina sju furim, odödliga ledsagare med uppgift att lära Gaineas befolkning att leva enligt Drömmen.

För invånarna på Gainea följer först en lugn och lycklig tid, de lever sina liv i all enkelhet och varje gång en varelse dör återgår själen till Un som sedan använder en del av den när hon skapar ett nytt liv, i en evig cykel. Men allt eftersom tiden går på Gainea och befolkningen växer blir dock tecknen på den grundläggande obalans som råder allt tydligare. Trots sina ständiga vandringar förmår Un inte längre föda de maktlösa och allt mer desperata människorna och spänningar och stridigheter uppstår.

In, den första av Uns sju furim, oroas djupt över utvecklingen på Gainea och när trollen till slut lämnar sina otillgängliga hemtrakter norr om Isegre för att söka föda söderut leder deras härjningar som ödelägger hela byar till en djup konflikt med människorna. In, som inser allvaret, försöker medla men situationen förvärras tills det handlar om Gaineas överlevnad och till slut kulminerar stridigheterna i en maktkamp om självaste skaparkraften.


Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone