Jump to content
Cover for Allt ska bli ditt
Isbn: 978-91-5011-512-3
Publisher: Alfabeta
Category:
Novels
Accessible since: October 2012

E-book | 28 days for loan

Allt ska bli ditt

Bob Dylan är kanske den största rockikonen från sextiotalet. I Arne Sundelins sinnrikt uppbyggda roman skildras Robert Zimmermanns uppväxt i Hibbing, hans tonårstid i Minneapolis till det stora genombrottet i början av sextiotalet. Det är när han kommer till Greenwich Village i New York 1961 och möter den musik som spelas på klubbarna där som han blir musikern Bob Dylan.

Romanen lägger sig nära hans undflyende gestalt och följer hans väg från ikon inom den radikala musikrörelsen till uppmärksammad rockstjärna på väg att förlora sig själv. Under samma tid spottar han ur sig sina mästerliga sånger, "Blowin' in the Wind", "A Hard Rain's a-Gonna Fall" och ”Like a Rolling Stone”.
Efter en motorcykelolycka 1966 försöker den firade sångaren förgäves dra sig undan uppe i bergen i Woodstock där han invaderas av människor som kräver att han ska motsvara den bild av Dylan som de själva har.

Allt ska bli ditt skildrar närgående de första trettio åren i Bob Dylans liv. Men vi möter honom också som åldrad turnerande musiker som ser världen på avstånd.

Bob Dylan erhöll Polarpriset 2000.


Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone