Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kina enligt Cho. Det du måste veta om världens snabbast växande ekonomi
Isbn: 978-91-8704-928-6
Förlag: Kalla Kulor Förlag
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: november 2012

E-bok

Kina enligt Cho. Det du måste veta om världens snabbast växande ekonomi

Kommer Kina ta över världen? Behöver vi lära oss kinesiska? Ska vi byta ut kronan mot yuan? Det här är boken om Kina som alla svenskar måste läsa.

Missuppfattningarna om Kina är många och fördomarna ännu fler. Vi svenskar tenderar att se Kina så som vi hoppas, tror eller fruktar att det är snarare än att basera våra idéer på fakta. Ena stunden vill vi att Kina ska bli som vi är. Andra stunden hävdar vi att kineser är helt annorlunda än oss. Hur ska vi egentligen ha det?

Kina tar inom kort över USAs plats som världens starkaste ekonomi. Och självklart kommer övergången från amerikansk till kinesisk världsledning att få konsekvenser. På allt fler områden gör den slumrande jätten sig påmind, som arbetsgivare, som konkurrent, som aktieplacerare och mycket mer. Du behöver, kort sagt, veta mer om landet, hur det egentligen fungerar och vad allt detta kan betyda för just dig.

Frédéric Cho är Svenska Handelsbankens rådgivare i kinafrågor och förklarar tillsammans med journalisten Kerstin Danasten vad som egentligen är vad och om man kan se den kinesiska muren från månen.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone