Hoppa till innehållet
Omslagsbild för PILGRIMEN
Isbn: 978-91-8619-844-2
Förlag: OrdStröm förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2013

E-bok

PILGRIMEN

En asiatisk modern romanklassiker av indonesiern Iwan Simatupang i reviderad tolkning och nytt förord av Roger Fjellström och illustrationer av Ulf Melvin Fjellström. Det är enligt förordet en djupnande filosofisk kärlekshistoria. en överspänd och möjligen obotligt förtvivlad tragedisk fars kring famnen och graven, konsten och makten, flaskan och filosofin, ett verk som i seriemagasinets barnsliga bildväxlingar gestaltar misslyckandets mod och nederlagets seger, formbrottens vånda och glädje, och livets dyra pris.
Romanen utkom i Indonesien 1969. Den belönades med Stora asiatiska litteraturpriset 1978. 
OrdStröm gav första gången ut romanen 1984 med stöd från SIDA, men den gick oförmärkt förbi. Det var länge den första västliga utgåvan. Sedan några år tillbaka finns den tillänglig i England, USA och Kanada och blir alltmer uppmärksammad.
Iwan Simatupang föddes på Sumatra 1928. Han deltog i Indonesiska självständighetskriget 1945-49.  Efter kriget studerade han en tid medicin men reste sedan till Holland, där han studerade antropologi och dramatik, därefter filosofi i Paris. Först 1961 vände han åter för att slå sig ner i Indonesien tillsammans med sin hustru. Några år senare dog hustrun. Hennes död utgör den omedelbara bakgrunden för romanen.
Året efter att Pilgrimen kom ut dog Iwan Sumatupang, bara fyrtiotvå år gammal.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone