Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Illusionerna (Telegram klassiker)
Isbn: 978-91-7423-136-6
Förlag: Telegram Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juni 2013

E-bok

Illusionerna (Telegram klassiker)

Sofia Margareta "Sophie" von Knorring, född Zelow 28 september 1797 på Gräfsnäs, Erska socken, Skaraborgs län, död 13 februari 1848 på Skålltorp, Skärvs socken, Älvsborgs län, var en svensk friherrinna och författare.
von Knorring är en av den moderna svenska romankonstens pionjärer. Tillsammans med Carl Jonas Love Almqvist, August Blanche, Fredrika Bremer och Emilie Flygare-Carlén dominerade Sophie von Knorring 1830- och 40-talens svenska realistiska roman.
OM ILLUSIONERNA Ottilia är en ung flicka med drömmar om det glamorösa livet i huvudstaden. Den isolerade uppväxten på landsbygden hos mormodern är inte en plats för en ung, driven kvinna. När hon vid 16 års ålder äntligen tar steget in i Stockholmssocieteten gör hon det med bravur; det är en skoningslös värld, draperad i skimrande färger, men hon blir snabbt populär. Hon går på teater och baler, hon blir kär, och hon blir allt skickligare på att spela det sociala spelet. Men det glamorösa livet är ett luftslott, och det dröjer inte länge innan hennes illusioner faller, en efter en. Till slut också den största och viktigaste.
Illusionerna (1836) målar upp en skarpsynt bild av Stockholms societetsliv i början av 1800-talet. von Knorring tecknar kvicka och obarmhärtiga porträtt av den tidens kändisar och boken känns fortsatt högaktuell i vår moderna tid av kändisbesatthet.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone