Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Boudicas strid mot Romarna
Isbn: 978-91-8648-528-3
Förlag: Roslagstext förlag
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: juli 2013

E-bok

Boudicas strid mot Romarna

Genom en historisk brosch förflyttas Theo och Ramona i tiden, till år 61 i Britannien och hamnar i drottning Boudicas by. Snart anländer romarna och ödelägger byn. Därefter beger sig romarna mot druidernas ö Anglesey för att utplåna druiderna. Kelternas drottning Boudica är rasande, samlar kelterna och ger order om strid. Theo har oturen att få en druidkristall, vilket ställer till det rejält för honom. Theo och Ramona kämpar för sina liv. De försöker resa tillbaka till sin egen tid, utan att lyckas, istället möter de kejsar Hadrianus. Den här gången blir tidsresan till Britannien en mardrömsupplevelse som aldrig verkar ta slut.

Drottning Boudica hyllas som hjälte i England och finns som staty på många platser. I Sverige är det inte många som vet vilken betydelsefull roll hon hade under romartiden.

"En bra bok som ger mycket kunskap på ett spännande sätt!" Ann-Christin Ahlberg
"Ännu en bra bok av Kimselius!" Annelie Nilsson
"Kimselius har än en gång lyckats skildra en historisk händelse på ett sätt som är lätt att ta till sig. Boken överraskar och tar hela serien om Theo och Ramona vidare till en  ny nivå." Kristina Fridensköld

14:e fristående boken i den historiska äventyrsserien om Theo och Ramona


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone