Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Dans med djävulen
Isbn: 978-91-8737-116-5
Förlag: Bladh by Bladh
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: september 2013

E-bok

Dans med djävulen

I decennier har Dansken ¬ Stockholms mystiske knarkkung gäckat polisen. En del hävdar att han ligger bakom de flesta morden den stora majoriteten av mord i Sveriges undre värld. Andra menar att han är död och borta sedan länge. Ett rykte sprids: D. Dansken har en infiltratör inom polisen på Södermalm i Stockholm.

Julia Wikman har landat ett toppjobb som samordnare mellan polisen och SÄPO men hon kämpar dagligen mot ett allt starkare alkoholberoende och är kluven i sina känslor för före detta kollegan William Franzén. Julia dras in i en hemlig utredning runt vem som kan vara Danskens köpta polis och lyckas övertala William till att gå under cover på sin egen polisstation för att spåra infiltratören.

William Franzén, traumatiserad efter en knivattack som vanställt hans ansikte, dras in i jakten på Danskens källa. En actionfylld jakt som visar sig vara livsfarlig. Korruptionen inom rättsväsendet går mycket längre och djupare än vad vare sig Willian eller Julia trott och snart är det de som är jagade samtidigt som de inte längre kan ignorera känslorna de har för varandra.

Danskens organisation styrs idag av hans dotter som brutalt undanröjer alla hot mot hennes brottsimperium. Samtidigt förbereder hon sitt sista stora brott en spektakulär kidnappning med rekordstor lösensumma. Kan Julia och William hitta Danskens köpta polis och lösa kidnappningsfallet innan de stoppas av en alltmer fientligt inställd poliskår?

Dramat leder obönhörligen mot sin våldsamma upplösning som är lika oväntad och överraskande som blodig och brutal..

Dans med djävulen är den fristående uppföljaren till Ut kom vargarna och I skuggan av de döda och skildrar naket poliserna Julia och William i ett högaktuellt Sverige.

Om författaren

Jesper Ersgård har tidigare skrivit filmmanus i USA, bland andra Hyresgästen med Rob Lowe och Jim Belushi och Rancid med Mattew Settle och Pernilla August. Manuset till Rancid nominerades till Europa Cinema-priset.

2009 debuterade Ersgård som romanförfattare med Ut kom vargarna, första delen i en svit böcker om poliserna Julia och William. Del 2, I skuggan av de döda, utkommer i pocket på Pocketförlaget juli 2013.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone