Jump to content
Cover for 43.000.000 mil i världsrymden
Isbn: 978-91-8758-507-4
Publisher: Affront
Category:
Novels Fantasy & Sci-Fi
Accessible since: September 2013

E-book | 28 days for loan

43.000.000 mil i världsrymden

"Detta var alltså Venus. Den tycktes bestå av vatten och eld. 'Vad är det där?' utbrast Marion och pekade nedåt. Tätt under dem sköt en samling klippor upp ur vattnet. Vid klipporna rörde sig underliga företeelser med långa stjärtar i vattnet. Det var svårt att se dem tydligt, men de påminde om jätteormar med tjocka magar och stora kantiga huvuden. Vid närmare påseende befanns det att de hade vingar. Förmodligen ett slags drakar, tänkte Marion. Högt sade hon: 'Usch, så otäckt! De slåss bestämt!' Hon hade rätt. I själva verket utkämpades en hetsig strid därnere i vattnet. Tydligen hade djuren blivit osams om ett byte och råkat i luven på varandra. Vattnet i närheten var rött av blod. Djurens längd kunde i genomsnitt uppskattas till tio meter, somliga var längre, andra kortare. 'Väldigt vad de är stridslystna här! Nästan värre än människorna därhemma', sade professorn."

Journalisten John Stuart har fått i uppdrag att intervjua industrimagnaten Frank Hardman. När John väl finner Frank visar det sig att denne är på väg ut på en hemlig rymdresa tillsammans med goda vänner. John ges chansen att följa med på denna sensationella färd ut i världsrymden - en resa där svaret ges på frågan huruvida det finns liv på andra planeter.

Vladimir Semitjovs roman 43.000.000 mil i världsrymden publicerades ursprungligen 1936. Boken ingår i Affronts serie "Svensk SF från förr" där äldre svensk fantastisk litteratur ges ut i digitalt format. Boken har en uppföljare: Mot slocknande solar.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone