Jump to content
Cover for Ta Hasard
Isbn: 978-91-7575-037-8
Publisher: D-Light Förlag
Category:
Novels
Accessible since: October 2013

E-book

Ta Hasard

Boken är skönlitterär och historien startar år 1917 i Ryssland. En adelsman flyr undan revolutionen och tar sig till norra Sverige. Med sig bär han en förmögenhet i form av dyrbara smycken formgivna av Carl Fabergé och även ett av de sällsynta Fabergéäggen.

Med den bakgrunden förflyttas vi till slutet av 70-talet. Smyckena har då av en slump hittats i ett gammalt uthus någonstans i Norrland.

Två kvinnor, Kim och Alice, möts på ett tåg på väg ut i Europa. Den ena har brutit upp från sin tidigare tillvaro under dramatiska former. Den andra har bestämt sig för att försöka jobba sig ut i världen. De finner varandra och en vänskap föds där och då.

Kim är slagfärdig och mycket riskbenägen. Alice är planerande och noga med regler.

Två motsatser som dras till varandra.

Den ryska skatten ska nu bjudas ut på den internationella marknaden, men hur gör man det utan att behöva avslöja sin bakgrund?

Vi får följa deras resa till några av tummelplatserna för den tidens jet-set och de glamorösa klubbar som diskoeran gav upphov till. Vi får genom deras ögon se hur nästan allt gick att köpa bara priset var det rätta.

Annika Eisens debutroman om två unga kvinnor som ger sig ut på en roadtrip i Europa är fylld av humor och hög igenkänningsfaktor för dig som har upplevt 70-talet. En underhållningsroman som återskapar den typ av glamour och rappa samtal som Mae West och Katherine Hepurn stod för. Det är en underhållande feel good-roman och tyckte du om "Eat, Pray, Love" så är det här en bok i din smak.

Bokens författare, Annika Eisen, är född i Norrköping. Hon studerade under 70-talet i Lund och har arbetat i Marbella och i Schweiz. Annika är nu bosatt i Falun.

 

 Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone