Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ingen kommer undan politiken
Isbn: 978-91-7224-189-3
Förlag: Hjalmarson och Högberg Bokförlag
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: januari 2014

E-bok

Ingen kommer undan politiken

Ingen kommer undan politiken. Därför behövs en bok om hur den fungerar. I den här boken beskriver vi hur beslut går till, hur politiker tänker och varför en del får politikerna med sig och därmed gehör för sina krav. Vi avslöjar vad som är bra och vad som inte fungerar. Det är en bok om det som kallas lobbning. Men det är också en bok för dig som vill ge dig in i politiken – hur gör man och vad måste man tänka på?

I boken får du konkreta tips om hur man gör. Många personer med erfarenhet från politiken delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper. Författarna har lång erfarenhet av hur det är att vara politiskt verksam men också av att försöka påverka utifrån.

Politik påverkar vår vardag. Politik handlar om bygglov, barnomsorg, sjukvård och många andra frågor. Men det handlar också om hur vi bygger samhället. Om vilka idéer och värderingar som ska styra utvecklingen. Många har åsikter om politik och politikerna. En del säger sig vara ointresserade. Men ingen kommer undan politiken! Så det är lika bra att lära sig hur den fungerar.

Lena Josefsson har varit socialdemokratiskt kommunalråd i Tyresö och arbetar nu som PR-konsult. Hon har tidigare skrivit boken Tala så alla lyssnar och förstår (tillsammans med Mona Sahlin).

Tove Lifvendahl har varit ordförande i Moderata ungdomsförbundet, kommunikationschef på Svenskt Näringsliv och arbetat på tankesmedjorna Timbro samt Fores och arbetar idag som politisk chefredaktör på Svenska Dagbladet. Hon har skrivit en rad böcker, bland annat Från sagoland till framtidsland.

 


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone