Hoppa till innehållet
Omslagsbild för En mörderska bland oss
Isbn: 978-91-7537-089-7
Förlag: Damm Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2014

E-bok

En mörderska bland oss

”Först begrep jag inte varför de stod där, män och kvinnor, allihop gloende och orörliga. Sedan förstod jag att det var mig de stirrade på. Jag förstod att de där människorna inte såg mig. Jag var två döda män. Jag var en brinnande gård. Jag var en kniv. Jag var blod.”

Norra Island 1829. Pigan Agnes Magnúsdóttir, dödsdömd?för sin medverkan i ett brutalt dubbelmord, inhyses på den avsides belägna gården Kornsà i väntan på avrättning. Av rädsla och avsky undviker familjen först all kontakt med Agnes. Men snart väcks frågor och tvivel, kanske är hon inte det kallblodiga monster hon utmålats som. Till allas förvåning väljer Agnes den unge, oerfarne prästen Tóti till sin själasörjare. Efterhand får han den bittra, ordknappa Agnes att öppna sig och avslöja sin roll vid dråpet på Natan Ketilsson, hennes husbonde och svekfulle älskare. Men hur kan hon undkomma ett öde som avgörs av andras fördomsfulla föreställningar?

En mörderska bland oss är en historisk roman med verklighetsbakgrund, som utspelar sig på ett kargt och kärvt Island, och Hannah Kents kristallklara prosa är ett mörkt kärleksbrev till landet.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone