Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Magmonstret
Isbn: 978-91-8711-936-1
Förlag: Bokförlaget Axplock
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: mars 2014

E-bok

Magmonstret

”Hon höll andan några sekunder medan vågen tänkte. 39,8 kg. Yes, jag är under 40! Samtidigt skymtade hon sina beniga fötter där varje uns av fett och muskler var borta. Varje litet ben i fötterna och tårna stack ut som på ett skelett. Synen var inte vacker, det kunde hon hålla med om. Men demonen i hjärnan applåderade framgången och när den var nöjd höll även monstret i magen sig lugnt.”
My börjar sitt sista år på gymnasiet i Göteborg. Hon har sett fram emot att träffa kompisarna igen. Men när My kommer in i klassrummet inser både hon och klassen att något har förändrats dramatiskt över sommaren. Månaderna som följer blir tunga för My. Varje dag och varje måltid är en kamp. Familjen splittras, kompisarna sviker och monstret i magen klöser med sina klor. My gör allt hon kan för att svälta sig till döds. Hur ska hennes familj få henne att hitta viljan att leva innan det har gått för långt?
Magmonstret är en sann berättelse om en artonårig flickas kamp mot anorexians tvångstankar och ångest. Men det är också berättelsen om en familj som aldrig ger upp. Det är en berättelse som rymmer nattsvart mörker, men också hopp, ljus och glädje

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone