Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ulrikas bok
Isbn: 978-91-7545-062-9
Förlag: Historiska media
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: april 2014

E-bok

Ulrikas bok

En spännande och atmosfärrik historisk roman!

Det är ljummen försommar 1644 och efter gudstjänsten i Morlanda kyrka råder det full dramatik på prästgården. Prästdottern Ulrika sitter böjd över bibeln med tårarna rinnande utmed kinderna, hennes syster Katarina står i skamvrån medan deras bror Magnus får smaka på piskan.

Det som skulle vara ett oskyldigt skämt får ödesdigra konsekvenser. Ulrika flyr brådstörtat från det lilla samhället på Orust för att söka sig en framtid någon annanstans. Snart slår hon följe med en säregen grupp gycklare och hamnar mitt i ett krigshärjat Uddevalla. Hennes syskon är kvar hemma på prästgården, men de står också inför omvälvande förändringar.

Maria Gustavsdotter har skrivit en atmosfärrik och fartfylld familjekrönika som utspelar sig i 1600-talets Norden. Ulrikas bok är första delen i en planerad trilogi om tre prästdöttrar.

»Ulrikas bok gav mig verkligen det som jag förväntade mig – en historisk välskriven roman, spänning och underhållning. Skickligt paketerad och väl levererad.« Bloggen Holavedsbrudar


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone