Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tidstvillingarna
Isbn: 978-91-8750-380-1
Förlag: Bokförlaget Känguru
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: juli 2014

E-bok

Tidstvillingarna

Först är tolvåriga Astrid övertygad om att hon bara inbillar sig. Varför skulle en främmande pojke dyka upp i hennes rum mitt i natten? Men för varje nytt besök undrar hon om det ändå inte är på riktigt.

Pojken heter Tamati och är en maori från Nya Zeeland. Han berättar för Astrid att de är födda samma år, samma dag, samma minut och samma sekund. De är tidstvillingar. Därför kan de träffas. Vilket är helt fantastiskt tänk att det går att förflytta sig 1 700 mil på bara någon sekund!

Astrid och Tamati blir snart goda vänner och på nätterna i hennes rum pratar de om allt mellan himmel och jord, inklusive sina problem. I Astrids klass blir en tjej mobbad, och Astrid, som själv är ganska ensam, vill hjälpa henne men vet inte hur. Och Tamati vill verkligen inte bli ledare för den lokala stammen, något som hans farfar önskar mest av allt. Kanske kan de hjälpa varandra?

Tidstvillingarna är en spännande berättelse om hur två tolvåringar, som bor på var sin sida av jorden, möts i hemlighet samtidigt som deras vardag, fylld med spännande äventyr, fortsätter som vanligt.

ARNE NORLIN (f. 1947) är författare till fler än sjuttio böcker för barn. Mest känd är han för serien om Halvan samt klassikern Nussekudden och nu senast har han utkommit med Fans, tre böcker om fotboll och kärlek.

SALLY ASTRIDGE (f. 1939) är en nyazeeländsk författare, bosatt i Nelson. Tidstvillingarna är hennes första barn- och ungdomsbok.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone