Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Morden i Finnmarken
Isbn: 978-91-7615-058-0
Förlag: Melker Förlag
Kategori:
Romaner Historia
Tillgänglig sedan: augusti 2014

E-bok

Morden i Finnmarken

Allt var inte solsken i Sverige för hundra år sedan. Det begicks svåra brott även på landsbygden. Jag har skildrat några sådana i den här boken men allt är ändå inte enbart dystert, här finns också solskensolympiaden i Stockholm 1912 med på ett litet, litet hörn.

Morden i Finnmarken är en fri omdiktning av autentiska kriminalfall. Händelserna utspelar sig under en femtonårsperiod i början av förra seklet. Huvuddelen sker i Dalarnas Finnmarker, Dan Anderssons trakter kring Skattlösberg, Grangärde och Ludvika men också på fängelset Långholmen i huvudstaden, i Göteborg och i den amerikanska gangsterstaden Chicago.

I Finnmarken är Lasse Enskog en ökänd figur, en farlig vilde, kvinnoplågare, hem­brännare och dråpare. Styvsonen Axel drömmer om att bli älskad av en kvinna men hur han än imiterar äldre karlars sätt mot kvinnor blir han ratad. Han önskar sig frihet och tror sig hitta den genom att bli fotograf.

En insiktsfull och dramatisk historia om människor som levde för inte alltför länge sedan, i en tid så olik vår egen men på något vis ändå så lik.

Kjell E. Genberg har skrivit cirka 250 böcker sedan bokdebuten 1966.www.keg.se.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone