Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Politisk kemi: Margaret Thatcher och Dorothy Hodgkin
Isbn: 978-91-6377-588-8
Förlag: Bokförlaget Hackspetten
Kategori:
Samhälle & politik Historia
Tillgänglig sedan: december 2014

E-bok

Politisk kemi: Margaret Thatcher och Dorothy Hodgkin

Många fascinerande samtal som visserligen är uppdiktade, men baserade på verkliga, mellan två kvinnor utöver det vanliga. Margaret Thatcher är känd av alla. Dorothy Hodgkin borde vara det: hon är Storbritanniens enda kvinnliga nobelpristagare i naturvetenskap; en belöning för hennes banbrytande arbete för att bestämma den molekylära strukturen hos penicillin och vitamin B12.

Det är svårt att föreställa sig två kvinnor så olika när det gäller karaktär och politisk övertygelse men ändå var deras liv nära sammankopplade: Dorothy var Margarets handledare när hon studerade kemi vid Oxfords universitet; Margaret som premiärminister bjöd in sin forna handledare på lunch i Chequers.

Samtalens inramning utgörs av Margarets fjärde år vid Oxford när hon utförde forskningsarbete i Dorothys kristallografilaboratorium. Samtalsämnena sträcker sig över vitt skilda områden från socialism till sexuell frihet. Ingen vet med exakthet vad de diskuterade, men de återgivna samtalen är väl grundade i den faktiska efterkrigssituationen i Storbritannien och återspeglar dessa två intressanta kvinnors karaktärer.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone