Hoppa till innehållet
Omslagsbild för De flyende skyldiga
Isbn: 978-91-8776-928-3
Förlag: Lava förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2015

E-bok

De flyende skyldiga

Sommaren 1944 förändras allt för den 17-åriga Vera Singer. Samtidigt som Budapest faller sönder under den tyska ockupationen förs hon till ett koncentrationsläger i norra Europa. Väl framme räddas hon när en av vakterna upptäcker att hon är en begåvad violinist. Hon hamnar i kvinnornas lägerorkester. 

Där träffar hon Alma. En vänskap växer fram mellan dem trots att döden är ständigt närvarande. Varje dag spelar de marscher för arbetsstyrkan som passerar grindarna, samtidigt som de om nätterna tvingas underhålla de berusade officerarna. När vintern sedan kommer försvinner orkesterns medlemmar en efter en. 

Boken skildrar kulturens roll både för officerare och fångar. Det är en berättelse om musik och kärlek, men också ett porträtt av en ung flicka som ställs inför osannolik grymhet. 

BTJ skrev: "Boken är fylld av hjärta och språket vackert flytande. En bok att rekommendera." 

De flyende skyldiga är Conny Palmkvists fjärde roman. Han tilldelades Helsingborgs dagblads kulturpris 2007 och vann Umeå novellpris 2009. 

Om hans tidigare böcker har pressen skrivit: 

"Conny Palmkvist är på god väg att bli en stor berättare." / SvD 

"En alldeles underbar bok. Conny Palmkvists språk är så vackert. Det går inte att ta bort ett ord, inte rucka på ett komma. Läs den!"/ Yukiko Duke, Gomorron Sverige (SvT) 

"En bok om sorg, smärta och ensamhet, skriven med både absurd humor och stort allvar, en bok att ta till sitt hjärta." / Ingalill Mosander, Aftonbladet


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone