Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hotel Lima - Historien om en särskild operatör
Isbn: 978-91-7581-006-5
Förlag: FramSteget Bokförlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2015

E-bok

Hotel Lima - Historien om en särskild operatör

Arton år gammal mönstrar Martin Hall. Han blir placerad i ett försöksprojekt med en ny jägarutbildning inom armén. Pansarjägare. Det förtroende han får när försvaret vill att han ska genomföra en elitutbildning gör att han växer inombords. Den nya självtilliten leder till att han vågar ta nya steg, söka nya vägar och utmana sig själv.

Han rycker i juni nittonhundraåttiofyra in på P2 i Hässleholm. Där möter han Malmbäck, Andersson, Thell, Lindgren och flera andra lumparkompisar som tillsammans kämpar för att klara de tuffa krav som ställs på dem, som vill vara kvar och klara utbildningen till pansarjägare.

Martin Halls dröm är att bli idrottslärare. Under tiden som militärtjänsten pågår drabbas han av personliga förluster och när han får ett erbjudande om att bli reservofficer och ingå i den hemliga organisationen Särskilda befälsgruppen nappar han på det. Både av ekonomiska och personliga skäl. Han tar första steget på vägen att bli en särskild operatör.

Hotel Lima är en roman om förändring, om musik, om blandband och längtan efter att bli något. Det handlar om att vara ung på åttiotalet i Linköping. Där hierarkierna är givna i den lilla staden som växer och skakas om. Det är en roman om kärlek, Debbie Harry, gamla vänner, nya vänner och en tid då vi hade ett försvar.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone