Jump to content
Cover for Pigafetta
Isbn: 978-91-8670-342-4
Publisher: Rámus förlag
Category:
Novels
Accessible since: March 2015

E-book | 28 days for loan

Pigafetta

Som upptäcktsresande seglade Pigafetta på 1500-talet med Magellan jorden runt. Här återkommer han som vålnad och en av de många berättarrösterna i Felicitas Hoppes roman som bär hans namn.

Även nu företas en jordenruntresa som bokens kvinnliga berättare gör tillsammans med en samling särliga besättningsmän och resenärer. En resa där ingenting händer samtidigt som allting inträffar: åt vilket håll ligger land, när börjar operan, hur byggs räddningsarken och undviks piraterna, vad hände med kortspelaren Las Vegas och vad rymmer egentligen de många containrarna utöver fripassagerare?

Felicitas Hoppe är född 1960 i Hameln och bosatt i Berlin. Hoppe debuterade 1996 med novellsamlingen Picknick der Friesure för vilken hon tilldelades såväl Ernst Willner-priset som Aspektepriset. Pigafetta utkom 1999 och var hennes första roman. Ett författarskap med världen som spelplats där inspiration hämtas från historiska personer, resor och sagor vilka med språklig frenesi och fantasi förs samman i en blandning av berättelse, biografi, essä, sägen och historiska dokument.

Hon har kommit att bli ett av de mest egensinniga och intressanta tyska författarskapen i sin generation. Hoppe sitter sedan 2007 i Tyska Akademin och belönades 2012 med Georg Büchnerpriset.

 Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone