Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Sketna Gertrud och kung Magnus kalas
Isbn: 978-91-8662-582-5
Förlag: Bokförlaget Hegas
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Lättläst
Tillgänglig sedan: mars 2015
Uppläsare: Kerstin Andersson
Length: 2 timmar 52 minuter

Ljudbok

Sketna Gertrud och kung Magnus kalas

Sketna Gertrud är tillbaka!

Det är kris på slottet år 1336. Kung Magnus ska hålla kröningsfest och mästerkocken dör hastigt av ett råttbett. Inte nog med det, syltekonan, kvinnan som bakar pastejer och syltor, rymmer med spettvändaren.

Det gäller att hitta en ny kock, snabbt. En karl som kan göra goda aladåber och syltor. Tiden är knapp och den som bakar stadens bästa syltor är ingen karl, utan en kvinna: Sketna Gertrud syltekonan, ensam mor med fem barn.

I boken ingår nu unikt extramaterial med recept och skvaller: Sketna Gertruds hemliga kokbok. Missa inte möjligheten att laga Aladåber, Höna i deg eller varför inte Kärlekskakor från Florens.

 

Sagt om Sketna Gertrud och kung Magnus kalas i BTJ-häfte 22, 2012:

"Historiska böcker ger ofta en levande kunskap och förståelse för gångna tider. Sketna Gertrud och kung Magnus kalas, som beskriver kaoset inför kung Magnus kröning 1336, tar sin utgångspunkt i slottsköket. Skildringen är levande och realistisk med matos och råttor. Författaren Gudrun Wessnert jobbar på Medeltidsmuseet och bygger sin berättelse på en del kända fakta och en stor portion fantasi. /.../ Gudrun Wessnert ger en fängslande skildring av dåtidens Stockholmsmiljö med många detaljer. Det är en humoristisk berättelse som med fart och stor inlevelse förflyttar läsaren till medeltiden."

Agneta Warheim

"Detta är verkligen en roman med fart, fläkt och humor som utan att bli präktig ändå lyckas väva in små historiska detaljer."

Karin Elversson

Hegas - lätta att läsa, svåra att motstå 


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone