Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tåbb med manifestet
Isbn: 978-91-0014-610-8
Förlag: Albert Bonniers förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: mars 2015

E-bok

Tåbb med manifestet

Tåbb är en arbetslös tjugoåring som vandrar omkring och letar efter jobb i depressionens Sverige. För honom betyder arbete inte bara försörjning, utan också en plats i samhället. Han har läst det kommunistiska manifestet som sin bibel och anlägger Marx och Engels syn på allt vad som sker runt omkring honom. Han anser sig vara ett offer för de ekonomiska krafternas spel, utan möjlighet att själv forma sitt liv.

På sin väg möter Tåbb många människor. Kringflackande ynglingar som han själv, men med en annan syn på tingen, tvära och arga småborgare, som inte känner solidaritet med honom, myndigheternas representanter, som vill sätta fast honom för lösdriveri. Men också människor som har något positivt att ge honom. Kvinnor som han älskar som den extatiska skogsflickan Anna och hans vackra barndomsvän Kajsa, samt inte minst konstnären Staffan, som öppnar Tåbbs ögon för individens möjlighet att gå sin egen väg i det kollektivstyrda samhället.

Tåbb med manifestet blev Lars Ahlins debut som författare 1943. Det är en utvecklingsroman där varje modern människa kan finna sina problem genomlysta, och en kärleksroman med glödande scener.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone