Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Berghain - Historien om världens mest mytomspunna technoklubb
Isbn: 978-91-7657-057-9
Förlag: Telegram Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier E-single Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: mars 2015

E-bok

Berghain - Historien om världens mest mytomspunna technoklubb

"En dov, djup basgång tränger genom väggarna på den gamla östtyska kraftstationen och ger de tålmodigt väntande nattdjuren utanför en hint om vad som finns på andra sidan fasaden. Höstluften är kall och fuktig. Berlinnatten ogenomträngligt mörk. Innanför väggarna väntar ett annat mörker. Ett mytomspunnet mörker i det forna Östberlin där technomusiken regerar och dekadensen når nya höjder. Det här är Berghain –? technotemplet där festen pågår flera dygn i sträck."

Reportaget Berghain - Historien om världens mest mytomspunna technoklubbhandlar om den legendariska Berlinklubben som varje helg lockar tusentals besökare från hela världen. Reportaget berättar om klubbens historia, nutid och framtid men tar även ett grepp om Berlins historik som klubbdestination samt berättar om kopplingen mellan technomusikens födelsestad Detroit och dess tyska arvtagare. I boken intervjuas discjockeys som Joel Mull, Ali "Perc" Wells och Daniel Wang samt den tyske musikjournalisten Thaddeus Herrmann.

Mats Wurnell är journalist och skribent med fokus på kultur, musik och nöje i allmänhet och klubbmusik och utelivskultur i synnerhet. Han har skrivit för bland annat Metro och Nöjesguiden samt varit chefredaktör för webbpublikationen HNGR som skrev om den svenska klubbkulturen.

Han har även varit en del av den svenska klubbscenen i mer än 15 år och spelat skivor, arrangerat fester och ­klubbar, startat skivbolag och dj-förmedling, recenserat skivor samt sysslat med klubbjournalistik och pr-­uppdrag. Han har även rest jorden runt för att besöka de mest omtalade klubbarna och dansa till världens bästa discjockeys.

Telegram Journalistik ger ut god journalistik som publicerats genom tiderna – i bokform. Krönikor, essäer, reportage, artiklar, spännande features, djuplodande intervjuer, grävande reportage – journalister från den så omsusade magasinsboomen under 80-, 90- och 00-talet öppnar sina digra arkiv, och det har skrivits fantastiska texter även innan dess som nu kan tillgängliggöras igen. Det skrivs dessutom nya texter, som nu kan läsas direkt – i en e-bok eller en tryckt bok, läsaren väljer.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone