Jump to content
Cover for Benny Zeligs underbara resa med döden
Isbn: 978-91-7577-194-6
Publisher: Idus förlag
Category:
Novels Crime & Mystery Fantasy & Sci-Fi Humour Plays
Accessible since: April 2015

E-book | 28 days for loan

Benny Zeligs underbara resa med döden

Benny Zelig är en medelålders man mitt uppe i livet. Han trivs bra med sitt arbete som framgångsrik kokainlangare, anställd av det Sverigebaserade sanmarinska maffianätverket “Let it snow” – ända tills den dag han läser om sin egen död i morgontidningen.

Platsen är Stockholm. Världen, som vi känner den, fungerar inte riktigt som vi tror att den gör. I den nedgångna förorten Husby bor Livet och Döden tillsammans i ett trassligt parförhållande.
Livet är den som har hand om allt levande på jorden och Döden har sedan urminnes tider till uppgift att göra slut på alla människor, så att de inte blir för många.

Genom en liten administrativ miss överlever Benny sitt öde och blir istället vän med Döden och får Livet som största fiende. Tillsammans tvingas Benny och Döden gömma sig undan Livets vrede. Det blir en början på en hisnande färd där de får träffa både Gud, Djävulen, Jultomten, korpulenta änglar och andra figurer som ingen trodde fanns.

Men flykten undan Livet, och alla andra som är ute efter honom, handlar inte bara om att överleva. Med tiden utvecklar sig även en jakt på Bennys sedan länge bortgångna mor och hennes försvunna själ. Hans enda egentliga önskan är att få träffa henne igen medan han fortfarande lever.

Och den stora frågan är: Går det att finna kärleken, trots att man är världens mest efterlysta man?


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone